Ürün Kullanımı ve Bakımı

Hascevher Metal San. ve Tic. A.Ş.

Ürün Kullanımı ve Bakımı

Hascevher Metal San. ve Tic. A.Ş.

Kullanma kılavuzlarını indirebilmek için talep formunu doldurmanız gerekmektedir. Formunuz tarafımıza ulaştıktan kısa bir süre sonra, kullanma kılavuzu indirme linkleri eposta yoluyla iletilecektir.



TALEP EDİLEN KULLANMA KILAVUZLARI:


ADINIZ:
SOYADINIZ:

Kişisel Verilerin Korunması Hakkındaki Kanun Aydınlatma Metni (OKU)

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu gereğince; bilgilerimin işlenmesi ve muhafazası konusunda Bilgilendirme Metnini okudum ve onaylıyorum.



ÜRÜN BAKIMI

İlk Kullanımdan Önce ;
Sıcak su ve bulaşık deterjanı ile temizleyiniz.

Aşırı Isıtma ;
Ürününüzü içi tamamen boşken veya içinde yağ varken yüksek ateşte iki dakikadan fazla ısıtmanız kesinlikle önerilmez. Aşırı ısınma durumunda ürününüzün tabanında renk dalgalanmaları meydana gelebilir. Bu durum, tencerenizin performansını kesinlikle etkilemez. Fakat aşırı ısınma durumu tencerenizin tabanına zarar verebilir. Bu durum esnasında ürününüzü ani olarak ateşten kaldırmayınız. Aksi takdirde kendinizi yakabilir, çevrenizde ki malzemelere zarar vererek daha büyük kazaların oluşmasına sebebiyet verebilirsiniz. Ocağınızın altını kapatarak tencerenizi soğumaya bırakmanız tavsiye edilir.

Pişirme Sırasında Tuz Kullanımı ;
Ürününüzün içinde soğuksu mevcutken tuz eklemesi yapmayınız. Bunun yerine suyun kaynamasını bekleyiniz ve daha sonrasında kaynar suya tuz ekleyiniz. Soğuk suya tuz eklenmesi tencerenin dip kısmında çok yüksek tuz konsantrasyonlarının oluşmasına sebep olabilir ve bu da aşınma lekelerinin oluşmasına yol açar. Paslanmaz Çelik üzerinde ki bu tür lekeler tencerenin performansına etki etmese de, temizlenmeleri oldukça zordur.

Paslanmaz Çelik Tutacaklar ;
Paslanmaz Çelik tutacaklara sahip ürünler özellikle gazlı ocaklarda ve fırında kullanıma uygundur.

Cam Kapak ;
Isınmış olan cam kapaklarınızı soğuk su ile soğutmanız kesinlikle tavsiye edilmez. Cam Kapakta meydana gelen ani ısı değişimleri kırılmaya ve istenmeyen kazalara sebebiyet verebilir.

Güvenlik ;
Yağın kaynaması veya sıçraması ile oluşabilecek yanık risklerini önlemek amacıyla , derin kızartmalarda her zaman için yüksek kenarlı tencere kullanınız ve tencerenin hiçbir zaman yarıdan fazlasını yağ ile doldurmayınız. Pişirim esnasında kapak kullanımı tavsiye edilmez. Yağın aşırı derecede ısıtılmaması da dikkat edilecek hususlar arasındadır. (Tavsiye edilen maximum yağ ısısı 200°C)